BBS viert 100 jarig jubileum met:
SCHOONHOVEN PROMS

Op 24 september as zal Brass Band Schoonhoven haar jubileumconcert spelen in het Schoonhovens College. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met SPOMUZA Schoonhoven.

De wens van Brass Band Schoonhoven was om een prachtig lokaal concert te geven voor iedereen in en rond Schoonhoven met medewerking van diverse artiesten die op één of andere manier een connectie hebben met Brass Band Schoonhoven en/of Schoonhoven zelf.

Jamai

Om te beginnen staat Jamai (Loman) in de line-up. Jamai is voor iedereen in Schoonhoven een zeer bekende Schoonhovenaar en voor iedereen in Nederland ook nog eens een bekende Nederlander. Alles begon in 2002 (!) voor Jamai in de 1e serie van Idols, die hij in een direct duel met Jim Bakkum uiteindelijk won. Jamai was daarmee direct een zeer bekende Nederlander en een grote carrière begon. Naast het zingen in The X-factor, heeft Jamai inmiddels in vele musicals en tv-shows gestaan en is daarnaast ook nog eens een zeer bekend en gewild presentator en jurylid. Zijn CV is inmiddels in die 20 jaar zeer indrukwekkend te noemen en met Jamai hebben we met recht één van de beste populaire zanger van Nederland te gast.
Wat veel mensen niet weten is dat Jamai in zijn jeugd ook nog eens lid is geweest van Brass Band Schoonhoven en daarom zijn we helemaal blij dat Jamai zijn medewerking wil verlenen aan ons 100 jarig jubileum concert.

Judith Weusten

Naast Jamai zal ook Judith Weusten zowel solo als in een duet met Jamai optreden. De link van Judith naar Brass Band Schoonhoven is wat minder direct dan van Jamai. Judith heeft eerder samengewerkt met de dirigent van ons B-orkest, én met brassband Amersfoort, waar een aantal leden van Brass Band Schoonhoven ook lid zijn én tenslotte is er nog een link naar één van onze muzikanten…
Judith zingt al van kinds af aan en heeft in meerdere musicals gestaan alvorens haar muzieksmaak en uiteindelijk ook -keus meer naar de klassieke hoek afboog. Haar stem past ook prachtig in het klassieke repertoire en vooral de opera. Ze volgde dan ook haar vervolgopleiding aan de Opera Academy. In 2021 stond ze nog samen met het Radio Philharmonisch orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast het traditionele repertoire heeft Judith affiniteit met moderne vocale muziek. Ze speelde de hoofdrol in de Australische première van Douglas Knehans’ opera, Backwards from Winter. In januari 2020 nam ze zijn meest recente stuk op, Cloud Ossuary, dat in 2022 op cd is uitgebracht. Brassband Schoonhoven is blij en trots dat we met Judith samen kunnen werken bij ons jubileum..

Boudewijn Zwart

Last but not least zal Boudewijn Zwart, jarenlang stadsbeiaardier van Schoonhoven en vele andere steden de avond presenteren en tevens ook als pianist in diverse programma onderdelen optreden.
Brass Band Schoonhoven en Boudewijn hebben al talloze keren samen opgetreden in diverse samenstelling in Nederland en België. Boudewijn is een zeer veelzijdig musicus en kan zowel op piano als ook op kerkorgel, als ook op heel veel beiaards/carillons in binnen- en buitenland én zijn mobiele beiaard uit de voeten. Daarnaast weet hij zijn muziek altijd met veel enthousiasme te presenteren aan het publiek, met regelmaat in samenwerking met zijn zeer creatieve dochter Lydia.

Boudewijn is jarenlang inwoner van Schoonhoven geweest en heeft ook diverse keren mee gewerkt aan Het Oude Haven Concert van Schoonhoven Klassiek.
Boudewijn past dan ook perfect in de line-up met de achtergrond gedachte om een concert te presenteren van bijna allemaal Schoonhovense artiesten voor alle Schoonhovenaren en iedereen die wil genieten van een verrassende, gevarieerde avond met topmuziek!

Het concert zal plaatsvinden in de grote zaal van het Schoonhovens College. Deze plek heeft een speciale plek in het hart van zowel Brassband Schoonhoven als Jamai.
Brassband Schoonhoven heeft er jarenlang vele evenementen georganiseerd en is daar al die jaren zeer hartelijk ontvangen en begeleid.
Jamai heeft op Het Schoonhovens College zijn middelbare school gevolgd. Er is destijds tijdens de opnames van Idols gefilmd en 20 jaar later keerde Jamai het programma ‘Tour de Frans’ nog terug en maakte hij daar concertopname voor hetzelfde programma.
Brass Band Schoonhoven zal Het Schoonhovens College omtoveren tot een prachtige concertzaal waar op 24 september heel veel te genieten zal zijn.

De kaartverkoop start op 27 juni.

 

Voor meer informatie:
www.jamai.nu
www.judithweusten.com
www.bellmoods.com