BBS A-Band

Brass Band Schoonhoven repeteert op woensdag avond (20.00 – 22.45 uur) in het eigen Muziekcentrum De Koperdoos (Nieuwe Singel 35, Schoonhoven).

Brass Band Schoonhoven (opgericht in 1921) promoveerde in 1998 naar de Kampioensdivisie. Onder leiding van gerenommeerde dirigenten zoals Alex Schillings, Anno Appelo, Benny Wiame, Erik Janssen en Ivan Meylemans boekte de band winst bij o.a. de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, Euro Brass Drachten, Survento Brass Festival, de Open Franse Kampioenschappen, de Open Vlaamse Brassband Kampioenschappen en het KNFM Topconcours.

Met vernieuwende concepten werd een reputatie opgebouwd als concertorkest en trad de band op met talloze beroemde musici en orkesten. In 2005 en 2007 maakte Brass Band Schoonhoven A humanitaire concertreizen naar Zuid-Afrika, met lessen en concerten in de townships van Kaapstad. De band geeft vele concerten in binnen- en buitenland. Zo trad de band de afgelopen jaren op in landen als Duitsland, België, Frankrijk, Schotland, Zwitserland, Noorwegen en Engeland. Maar ook op de concertpodia verspreid over Nederland is de band veelvuldig te beluisteren.