Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Nieuws


Zoran Rosendahl nieuwe dirigent Brassband Schoonhoven B 

Na anderhalf jaar van af en toe een repetitie op 1,5 meter en verschillende proefdirecties heeft Brassband Schoonhoven B een nieuwe dirigent gekozen:  Zoran Rosendahl. De 27-jarige dirigent uit Amstelveen begint in augustus/ september 2021 bij Brassband Schoonhoven B. Zoran neemt het stokje over van Paul van Dalen die in 2020 gestopt is als dirigent bij Schoonhoven.   

Zoran Rosendahl is dirigent en componist. Hij volgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij compositie en harmonieorkestdirectie studeerde. Al op 15-jarige leeftijd wist Zoran dat hij met muziek verder wilde. Vooral na het winnen van de Prijs van het Koninklijk Conservatorium voor jonge componisten in 2011, wist hij dat muziek zijn roeping zou zijn. Zoran is vooral actief in de klassieke muziekscene, maar heeft ook een grote interesse in jazz en elektronische muziek. 

Op dit moment is Zoran dirigent van: 
• Heilooër Harmonieorkest Caecilia – groot & klein harmonieorkest 
• UNI Katwijk – klein harmonieorkest & leerlingenorkest 

Brassband Schoonhoven wenst Zoran heel veel succes in zijn nieuwe functie en de band hoopt u snel weer te kunnen ontmoeten bij een concert en/of tijdens het NBK. 
www.zoranrosendahl.com


BBS-A Nederlands Kampioen tijdens NBK 2019

Brass Band Schoonhoven heeft in Utrecht de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gewonnen. Onder leiding van niemand minder dan Paul Holland vertolkte zij Vienna Nights van Philip Wilby en scoorde maar liefst 97 punten. Hiermee zal Brass Band Schoonhoven Nederland vertegenwoordigen in de Europese Brass Band Kampioenschappen in Palanga Litouwen.

 


Afscheid Ivan Meylemans

Brass Band Schoonhoven heeft besloten om na het NBK 2018, afscheid te nemen van Ivan Meylemans als vaste chef-dirigent van Brass Band Schoonhoven A.
De agenda's van Meylemans, die als dirigent veelgevraagd is bij professionele ensembles in binnen- en buitenland, en het A-orkest van Brass Band Schoonhoven bleken onvoldoende ruimte aan elkaar te bieden om de ambities van beide partijen te bewerkstelligen.
Zowel Meylemans als BBS-A betreuren het einde van de samenwerking. De band hoopt in de toekomst wel Ivan nog eens als project dirigent op de bok terug te zien.
BBS-A bedankt Ivan Meylemans voor de prettige samenwerking. Onder zijn leiding heeft de band mooie prestaties geleverd op nationale en internationale concerten en wedstrijden. Zo won de band eerder dit jaar de Dutch Open. Ook is de band Meylemans dankbaar voor zijn altijd creatieve ideeën, zijn ontspannen en humorvolle manier van werken en uiteraard zijn tomeloze inzet voor BBS.