Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Nieuws


BBS-A Nederlands Kampioen tijdens NBK 2019

Brass Band Schoonhoven heeft in Utrecht de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gewonnen. Onder leiding van niemand minder dan Paul Holland vertolkte zij Vienna Nights van Philip Wilby en scoorde maar liefst 97 punten. Hiermee zal Brass Band Schoonhoven Nederland vertegenwoordigen in de Europese Brass Band Kampioenschappen in Palanga Litouwen.


Afscheid Ivan Meylemans

Brass Band Schoonhoven heeft besloten om na het NBK 2018, afscheid te nemen van Ivan Meylemans als vaste chef-dirigent van Brass Band Schoonhoven A.
De agenda's van Meylemans, die als dirigent veelgevraagd is bij professionele ensembles in binnen- en buitenland, en het A-orkest van Brass Band Schoonhoven bleken onvoldoende ruimte aan elkaar te bieden om de ambities van beide partijen te bewerkstelligen.
Zowel Meylemans als BBS-A betreuren het einde van de samenwerking. De band hoopt in de toekomst wel Ivan nog eens als project dirigent op de bok terug te zien.
BBS-A bedankt Ivan Meylemans voor de prettige samenwerking. Onder zijn leiding heeft de band mooie prestaties geleverd op nationale en internationale concerten en wedstrijden. Zo won de band eerder dit jaar de Dutch Open. Ook is de band Meylemans dankbaar voor zijn altijd creatieve ideeën, zijn ontspannen en humorvolle manier van werken en uiteraard zijn tomeloze inzet voor BBS.