Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

BBS Jeugd Festival

Sinds 1994 organiseert Brass Band Schoonhoven het BBS Jeugdfestival. Deze wedstrijd voor jeugd- en Opleidingsorkesten word op Zaterdag 6 Februari, 2021 al weer voor de 28e keer georganiseerd door de vrijwilligers van Brassband Schoonhoven. 

 

Het BBS JeugdFestival is uitgegroeid van een Festival met voornamelijk deelnemers uit de omgeving van Schoonhoven tot een Festival dat Landelijk op de agenda staat van ieder Jeugd- of Opleidingsorkest. Ieder jaar hebben we als vrijwilligers van Brassband Schoonhoven 16 verenigingen uit heel Nederland te gast. Deze Jeugdorkesten bestaan uit ongeveer 500 Jeugdleden en beginners van een zeer varierend niveau. Om hier onderscheid in te maken kunnen de verenigingen inschrijven op 3 verschillende niveaus.  

Instap divisie is voor orkesten die net begonnen zijn en nog Flexband muziek spelen. 

Beginners divisie is voor orkesten die als te beoordeelde werken, al 5e divisie muziek spelen. 

Gevorderden divisie is voor orkesten die al langer met elkaar spelen en als te beoordeelde werken 4e/3e divisie muziek spelen. 

Voor het Jeugd of Opleidingsorkest met de hoogste waardering in punten van de jury is er een trofee te winnen. Daarnaast hebben wij een trofee voor de dag winnaar. Voor de jongste deelnemer, beste programma en beste solo/sectie hebben we nog een speciaal aandenken.

Zoals gebruikelijk bij dit festival maakt de jury niet alleen een schriftelijk rapport, maar worden de optredens direct na afloop ook van een kort gesproken commentaar voorzien.  

De inschrijving voor de 27e editie van het BBS Jeugd Festival is geopend! Klik op onderstaande knop om je band in te schijven.