Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Brass Band Schoonhoven C-band

BBS-C is de opleidingsband van Brassband Schoonhoven. De opleidingsband werd als derde band van de vereniging opgericht op 16 januari 2001. De dirigent van de band is Stefan van der Wilt.

De C-band richt zich op jeugd en wij zijn dan ook op zoek naar kinderen vanaf 8 jaar die interesse in muziek hebben en het leuk vinden om in een orkest te spelen.

Elke donderavond repeteren wij in ons clubgebouw De Koperdoos tussen 19:00 uur en 20:15 uur. Hoewel we heel serieus zijn hebben we ook veel lol, met name in de pauze.
Het repertoire is veelzijdig met allerlei soorten muziek, van pop tot rock, van klassiek tot hiphop en Disney muziek. Wij zijn van alle markten thuis. Samen met de dirigent, de coördinator en natuurlijk de bandleden kiezen we de muziek.

De C-band gaat graag en regelmatig op pad om ergens op een podium een spetterend optreden te verzorgen. Deze optredens zijn vooral in omgeving van Schoonhoven. Bijvoorbeeld op Koningsdag, waar de C-band een  muzikaal openluchtconcert geeft op het Doelenplein en op Bartholomeusdag zijn wij meestal te bewonderen en te beluisteren op de Stenenbrug in Schoonhoven. Daarnaast geven wij met regelmaat een speciaal thema concert voor familie, vrienden en bekenden waarbij de concertzaal wordt omgetoverd in speciale sferen en waarbij soms lekkere hapjes worden geserveerd. Ook doen wij mee aan wedstrijden voor jeugdbands waarbij een jury ons beoordeeld, zoals ons eigen Brassband Jeugdfestival wat ieder jaar in Schoonhoven wordt georganiseerd. 

Wil je meer zien van BBS-C? Kijk op onze YouTube pagina, Facebook pagina en Instagram en...…..vergeet niet om ons te liken!

Veilig muziek maken

Brass Band Schoonhoven vindt het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving muziek kunnen maken. Wij als vereniging hebben dan ook beleid opgesteld om (seksueel)grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Zo moeten onze vrijwilligers een V.O.G. verklaring kunnen overleggen. Meer informatie over dit beleid treft hier aan.