Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Dirigenten BBS-B

Paul van Dalen dirigent van de B-band

In de loop van 2017 heeft Robbert Vos aangegeven om na het NBK2017 te stoppen als dirigent van Brass Band Schoonhoven B. Na het NBK was het dus tijd voor proefdirecties. Gelukkig was er één kandidaat die er duidelijk bovenuit stak en waar de band een klik mee voelde. De nieuwe dirigent was gevonden! Hij heet Paul van Dalen en stelt zich als volgt voor:


Paul van Dalen (1993) woont in Hierden en is daar op 10 jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Zijn eerste slagwerklessen volgde hij bij Wibrand van Norel. Na zijn middelbare school heeft hij eerst één jaar klassiek slagwerk gestudeerd bij Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Martin Geessinck, om vervolgens over te stappen naar de opleiding HaFaBra-Directie. Deze bacherlorstudie mocht hij in 2017 afronden middels een multidiciplinair concert, georganiseerd door stichting KunstPalet. 

Samen met twee medestudenten is Paul de bestuurder van deze stichting, welke als doel heeft om verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden.De directieopleiding volgde Paul op het Artez Conservatorium in Zwolle bij docent Alex Schillings. Na deze studie is Paul de Masteropleiding gaan volgen aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en deze studie hoopt hij in 2019 af te ronden. In het kader van zijn studie heeft Paul masterclasses gevolgd bij het Bundespolizeiorchester in München, het Bundespolizeiorchester Hannover en heeft hij deelgenomen aan de conductor summer school van Allan Withington. 

Naast zijn studie dirigeert Paul op dit moment het LEGO-orkest in Eerbeek, het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia Oldebroek en sinds december 2017 ook Brass Band Schoonhoven B. In zijn vrije tijd speelt Paul nog bij het Frysk Fanfare Orkest. Bij dit orkest is hij ook de assistent-dirigent.