Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Dirigenten BBS-A

Brass Band Schoonhoven A heeft haar successen mede te danken aan haar fantastische dirigent.


Robbert Vos

Brass Band Schoonhoven heeft zich het afgelopen half jaar gedegen georiënteerd om een opvolger te vinden voor Guy Audenaert. Hij vormde samen met Ivan Meijlemans het directieteam van BBS-A sinds het vertrek van Erik Janssen eind 2014. Mede door de drukke agenda van Meijlemans, die naast BBS-A ook de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, harmonieorkest St. Michaël uit Thorn en Het Zeeuws Orkest leidt, had de band structureel iemand naast hem nodig. 

Robbert Vos is natuurlijk een goede bekende van BBS-A. Hij dirigeerde jarenlang de B-Band en ook bij de A-Band vervulde Vos een bepalende rol als tweede dirigent in de succesvolle tijd waarin Erik Janssen voor de band stond. Daarnaast is hij al 11 jaar aan de A-band verbonden als solo euphoniumspeler.

In zijn nieuwe taak is Vos verantwoordelijk voor de lange termijn ontwikkeling van de band en neemt hij ook jaarlijks diverse concerten voor zijn rekening. 


Ivan Meylemans (2014 - 2018)

Ivan Meylemans is één van de meest vooraanstaande HaFaBra dirigenten van dit moment. Zo leidde hij de Noord-Limburgse Brassband in 2010 en 2011 naar 2 Belgische titels en in 2012 naar een 2e plaats bij de Europese Brassband Kampioenschappen. Met Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel werd hij in 2009 en 2013 wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast is Ivan dirigent van Harmonie st. Michaël van Thorn.

Ook buiten de HaFaBra wereld is Ivan Meylemans volop actief. Zo is hij momenteel chef dirigent bij het Zeeuws Orkest en is hij als gast dirigent actief bij o.a. de Danish National Opera en bij de symfonie orkesten van Dortmund, Zagreb, Straatsburg, Taipei en Seoul. Ivan is als docent directie verbonden aan de LUCA School of Arts in Leuven en was tussen 1994 en 2007 solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij dit orkest is hij onder meer in 2013 teruggekeerd als gast dirigent tijdens een optreden met DJ Armin Van Buuren op Koningsdag. Ook dirigeert hij regelmatig de kopersectie van dit orkest: RCO Brass.

In 2014 speelde BBS voor het eerst onder leiding van Ivan tijdens het Premier Brass Concert in Vlaardingen en was er meteen sprake van een zeer goede klik tussen maestro en band. De samenwerking kreeg een vervolg tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2015, hetgeen resulteerde in een fraaie 3e plaats. Hierop nodigde Brass Band Schoonhoven Ivan Meylemans uit om de band te leiden tijdens het Survento Brass Festival in juni van dit jaar en op 20 november 2016 tijdens de jubileum editie van ‘Brass In Concert Championship' in Newcastle.