Brass Band Schoonhoven
Muzikaal Ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven

Lid worden en opleidingen

Zou je ook willen toeteren of als slagwerker aan de gang te gaan bij BBS-C? Meldt je aan als lid en kom met ons meespelen! Nog nooit getoeterd of gedrumd? En noten lezen heb je ook nog nooit gedaan? Geen probleem, we kunnen het je allemaal leren!

BBS-C is de jeugd- en opleidingsband van Brass Band Schoonhoven. Bijna alle jeugdleden zijn bij ons begonnen zonder ook maar een toeter te hebben aangeraakt. Als beginnende musicus start je met het leren spelen op een cornet, dit is een soort mini trompet. Google het anders. We leren je noten lezen en alle benodigde technieken om geluid uit die koperen toeter te krijgen. Je krijgt les van professionele Brass Band muzikanten die je alle kneepjes gaat bijleren. Elke week krijg je 20 minuten les. Maar...…...je zal thuis ook aan de slag moeten. Van je docent krijg je wekelijks een opdracht mee en die zal je thuis moeten oefenen. Hoe meer je oefent hoe sneller je mee kan spelen bij de band.

De eerste maanden krijg je alleen les, natuurlijk ben je welkom op donderdag avond bij de repetitie maar meespelen zal dan nog niet gaan. In overleg met de docent, de band coördinator en jij zelf natuurlijk, zal bekeken worden wanneer je ook daadwerkelijk gaat mee repeteren met de band. Dit geldt ook voor de slagwerkers. 

De grote vraag voor ouders is altijd, "Wat kost dat dan?", nou dat kunnen we haar fijn uitleggen. Als je lid word van de band kost dat per maand € 16,25 voor de contributie. Van dit geld betalen wij zoveel als mogelijk de leuke dingen zoals een film avond, studiedag en lekkere dingen voor in de pauze. Maar ook word hier bladmuziek van gekocht, een componist moet ook eten namelijk. Je krijgt je toeter, je clubpolo en je map met bladmuziek in bruikleen. Hier betaal je niets voor. Wel is het noodzakelijk dat je een bladmuziek standaard aanschaft. Deze neem e elke week mee naar de les en de repetities.

In veel gevallen moet je nog beginnen met lessen. Als lid van BBS-C bieden wij lessen aan tegen gereduceerd tarief. Je krijgt elke week behalve in de vakantie 20 minuten privé les. Per jaar betaal je voor de lessen € 125,00. Dit incasseren wij in september bij de start van het nieuwe seizoen. Ook is het mogelijk om dit in termijnen te voldoen. Verder heb je lesmateriaal nodig. Wij gebruiken hiervoor de Horen, Lezen en spelen boeken. Deze kosten hiervoor zijn rond de € 20,00.
Als je heel goed je best doet kan je drie HaFaBra muziek diploma`s halen. HaFaBra staat voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Iedereen begint met zijn A-diploma. Als je dit diploma hebt kan je al behoorlijk wat nummers spelen. Gemiddeld ben je twee jaar bezig voor je examen kunt gaan doen. Wil je doorgroeien naar bijvoorbeeld BBS-B, dan is het B-diploma wel het minimale vereiste. Wil je nog verder dan kan je doorgaan voor je C-diploma. Kortom, genoeg lesstof.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het is belangrijk dat kinderen en jongeren iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!
 
Spelregels
* Aanvragen mogen voor meerdere kinderen uit één gezin gedaan worden.
* Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een intermediair.
* De contributie / lesgeld wordt direct betaald aan vereniging.
* Spelregels over de hoogte van de bijdrage of leeftijd van het kind kunnen per fonds of gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/

En? Wil je lid worden? Meld je aan via onderstaand formulier. Nog niet helemaal zeker of je dit wil? Neem dan twee gratis proeflessen en probeer het!