22 juli BBS op WASBE 2017

Brass Band Schoonhoven sluit zaterdagochtend 22 juli de eerste helft van 2017 af met een concert in de grote zaal van Tivoli Vredenburg in Utrecht tijdens de WASBE conferentie.

De WASBE staat voor "World Association for Symphonic Bands and Ensembles" en is een organisatie die wereldwijd de symfonische blaasmuziek promoot, ondersteunt en verenigt. Ieder jaar wordt er een conferentie gehouden met concerten, lezingen en vergaderingen waar musici en componisten uit de hele wereld naar toe komen. Dit jaar wordt de conferentie in Utrecht gehouden met een serie concerten in Tivoli Vredenburg en een fringe programma op verschillende locaties inde stad. Brass Band Schoonhoven is geselecteerd om een concert te verzorgen samen met het Gelders Fanfare Orkest.
Brass Band Schoonhoven brengt een gevarieerd programma met een aantal premières, waaronder het Underground Concerto for euphonium, Percussion and Brass Band van Christian Overhead. Christian is al jaren verbonden aan Brass Band Schoonhoven als hoornist en cornettist en schreef dit werk voor solo-euphonium speler Robbert Vos. In 2016 werd succesvol een aanvraag gedaan voor een subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Hierdoor kon BBS aan Alexander Comitas (pseudoniem voor de Nederlandse componist Ed de Boer) een opdracht toekennen om een werk te schrijven voor de band. Het werk, Schumann Resonances, zal in première gaan tijdens de WASBE. Het Gelders Fanfare Orkest brengt een programma met de naam "Ongehoord" dat een aaneenschakeling is nieuwe en speciaal voor het orkest geschreven werken met onder meer een sopraan en harp solist. Het concert belooft daarom een zeer fraaie mix van bijzondere muziek te worden.
Het concert wordt gehouden op zaterdag 22 juli in de grote zaal van Tivoli Vredenburg in Utrecht, aanvang 10:30 (zaal open: 10:00). Voor meer informatie en tickets (vanaf 12,- euro): https://www.wasbe2017.com

Terug naar vorige pagina

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven