Jurering 2018

De jury bestaat uit Vincent Verhage en Arjan Gaasbeek.

Twee van de gespeelde werken worden door de jury beoordeeld. Deze beoordeling vindt plaats op de volgende vijf rubrieken:

- klankgehalte, klankverhouding & zuiverheid
- techniek & articulatie
- samenspel & ritmiek
- dynamiek & nuancering
- interpretatie & repertoire keuze (hierbij zal ook de moeilijkheidsgraad ten opzichte van de sectie waarin wordt deelgenomen meewegen)

Zoals gebruikelijk bij dit festival zal de jury niet alleen een schriftelijk rapport maken, maar worden de optredens direct na afloop ook van een kort mondeling commentaar voorzien.

Ieder jurylid geeft per rubriek maximaal 10 punten, het maximaal te behalen aantal punten bedraagt dus 100. Tegen de uitslag kan niet in beroep worden gegaan. Er is in elke sectie (beginners, gevorderden en opleidingsorkesten) een beker te winnen. De deelnemer die de meeste punten behaalt op dit Jeugdfestival ontvangt de dagwinnaarsprijs!

De juryleden en de wedstrijdsecretaris zijn gerechtigd om Jeugd of Opleidingsorkesten in een andere sectie te plaatsen dan waar het orkest op ingeschreven heeft. Indien de jury vindt dat dit de wedstrijd eerlijker maakt voor alle deelnemers.

De liefde voor muziek en ervaring zullen zorgen voor goed inhoudelijk commentaar. Gezamenlijk zullen beide juryleden elkaar goed aanvullen, zodat de beoordeling tot in de puntjes verzorgd kan worden. 

De jury van dit jaar is nog niet bekend. De organisatie is druk in gesprek om wederom twee vakjuryleden aan de jurytafel te krijgen. Wanneer bekend welke juryleden de deelnemende orkesten zullen beoordelen, zullen wij dit op deze pagina vermelden.  

Voor vragen, opmerkingen of ideeën voor de organisatie kunt u e-mailen naar: jeugdfestival.bbs@gmail.com

 

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven