BBS Jeugdfestival

Sinds 1994 organiseert Brass Band Schoonhoven het BBS Jeugdfestival. Deze wedstrijd voor jeugd- en Opleidingsorkesten wordt  georganiseerd door de vrijwilligers van Brass Band Schoonhoven.

Het BBS Jeugdfestival is uitgegroeid van een Festival met voornamelijk deelnemers uit de omgeving van Schoonhoven tot een Festival dat Landelijk op de agenda staat van ieder Jeugd- of Opleidingsorkest.

Ieder jaar hebben we als vrijwilligers van Brass Band Schoonhoven 16 verenigingen uit heel Nederland te gast. Deze Jeugdorkesten bestaan uit ongeveer 500 Jeugdleden en beginners van een zeer varierend niveau. Om hier onderscheid in te maken kunnen de verenigingen inschrijven op 3 vershillende niveaus.

Sectie Opleidingsorkesten is voor orkesten die jongere en oudere beginnende muzikanten de kans geven om podiumervaring op te doen.

Sectie Beginners is voor orkesten die voor meer dan 70% uit muzikanten onder de 21 bestaan die nog maar weinig podium ervaring hebben.

Sectie Gevorderden is voor orkesten die voor meer dan 70% uit muzikanten onder de 21 bestaan die al een samen op een hoger niveau musiceren.

Voor het Jeugd of Opleidingsorkest met de hoogste waardering in punten van de jury is er een trofee te winnen. Daarnaast hebben wij een trofee voor de dagwinnaar.

Zoals gebruikelijk bij dit festival maakt de jury niet alleen een schriftelijk rapport, maar worden de optredens direct na afloop ook van een kort gesproken commentaar voorzien.

Wilt u meer informatie over het Jeugdfestival van Brass Band Schoonhoven? Stuur dan een mail naar: jeugdfestival.bbs@gmail.com

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven