Algemene informatie

De naam Brass Virtuosi Concert werd voor het eerst gebruikt voor een concert op 16 september 1995 van Brass Band Schoonhoven in de aula van het Schoonhovens College. Er waren tijdens dat concert maar liefst 4 Britse solisten. Mark Wilkinson (cornet), Glyn Williams (euphonium), Jonathan Webster (baritone) en NIgel Fielding (soprano cornet) beten het spits af.

Niet dat dit het eerste concert van de band was met een beroemde gast, want vanaf 1992, het jaar dat Erik Janssen voor de eerste keer dirigent werd bij Brass Band Schoonhoven waren er geregeld topsolisten te beluisteren bij de band. Philip McCann zou als eerste het spits afbijten in 1992. Daarna volgde in 1993 de Noorse Eb bassist Eirik Gjerdevik (1993). Pas later werd besloten om de concerten van de band waaraan beroemde solisten meewerkten de naam Brass Virtuosi Concert te geven. Vaak werden deze afgewisseld met de Top Brass Concerten.

Er volgden nog meer edities van het Brass Virtuosi Concert in 2001, 2002, 2003 en 2004. Gasten tijdens deze concerten waren o.a. Benny Wiame (trompet), Anno Appelo (slagwerk), Steve Sykes (Eb bas), Mark Wilkinson (cornet), Glyn Williams (euphonium), Grethe Tonheim (trombone), Margareth Antrobus (bariton) en Martin Winter (cornet).

In september 2012 werd de traditie voortgezet met twee nieuwe Brass Virtuosi Concerten met het euphonium-icoon David Childs in Schoonhoven en Surhuisterveen.

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven