Dirigent

Sinds 1 januari 2012 is Robbert Vos dirigent van Brass Band Schoonhoven B. 

Robbert startte zijn muzikale carrière bij Fanfare Hartog Oss als bugel speler, maar stapte op 11-jarige leeftijd over naar euphonium. In 2004 begon hij zijn studie euphonium bij Piet Joris aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar volgde hij de richtingen solospel, docerend musicus en kamermuziek. Tegelijkertijd studeerde hij daar HaFaBra directie bij Hardy Mertens. Robbert slaagde cum laude voor beide opleidingen.

In 2008 startte hij zijn studie voor master HaFaBra directie bij Danny Oosterman. Hij volgde daar ook lessen op euphonium (bij Bernard Beniers) en trombone (bij Albert Zuiderduin).

Sinds 2014 maakt Robbert deel uit van de euphoniumsectie van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook speelt hij bij koperensemble Neos Brass. Samen met Niels Verbeek vormt hij het 'Silver Vibes', een duo voor euphonium en percussie.

Robbert is een Sterling Virtuoso Euphonium Artist en speelt op een Kurun & Gilbert mondstuk, size 3,5D. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastsolist en gastspeler in diverse landen, geeft regelmatig workshops en is te gast als docent. Zijn reizen brachten hem de laatste tijd onder andere naar Noorwegen, Schotland, Wales, Chicago en Hong Kong.

Daarnaast is hij de solo euphonium van Brass Band Schoonhoven waarmee hij vijf maal Nederlands Kampioen werd in de kampioensdivisie (2010/2011/2012/2013/2015), goede resultaten behaalde op de Europese Brass Band Kampioenschappen (2011/2012/2013/2014) en Eurobrass Drachten 3 maal won (2011/2012/2013; waaronder de prijs voor beste solist). Tijdens Brass in Concert 2016 werd hij bekroond als beste solist van de wedstrijd.


Hij haalde lessen bij diverse docenten, waaronder David Thornton, Nick Ost, Steven Mead, David Childs, Roger Bobo en Thomas Ruedi. In 2010 kreeg hij de kans om mee te spelen met het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Janacek's Sinfonietta en speelde hij de 7e symfonie van Gustav Mahler met het Nederlands Jeugd Orkest op tenorhoorn.

Hij speelde onder andere bij het Trompetterkorps van de Marechaussee (2009-2014), de Luchtmachtkapel en diverse andere orkesten. Van 2003 tot 2011 was hij lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en in 2009 speelde hij solo-euphonium in de Europese Jeugd Brass Band in Oostende. In 2013 was hij gast docent euphonium aan de Royal Conservatoire of Scotland en in 2014 was hij als eerste Nederlandse koperblazer solist bij de befaamde Cory Band tijdens hun tournee door Nederland. Ook verscheen in 2014 zijn eerste CD genaamd 'Dual' met nieuwe composities voor euphonium en brassband. In 2015 was hij wederom te gast bij de Cory Band voor diverse CD-opnames.

Op zijn 17e startte Robbert met het dirigeren van orkesten. Hij dirigeerde al diverse harmonie-, fanfare orkesten en brassbands. In 2013 werd hij Nederlands Kampioen en Vice-kampioen op het WMC met Brass Band Schoonhoven B. Hij was ook betrokken als dirigent bij diverse projectorkesten, zoals het Brabants Fanfare Orkest, het Jeugd Project Orkest en Zomerorkest Nederland.

Op dit moment dirigeert hij de volgende orkesten.
* Brass Band Schoonhoven

* Koninklijke Harmonie Phileutonia, Eindhoven

* Brass Band Schoonhoven A, assistent-dirigent

 

 

Robbert Vos - 20110714003238.jpg

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven