Dirigenten

Ivan Meylemans (professional conductor)

Ivan Meylemans is één van de meest vooraanstaande HaFaBra dirigenten van dit moment. Zo leidde hij de Noord-Limburgse Brassband in 2010 en 2011 naar 2 Belgische titels en in 2012 naar een 2e plaats bij de Europese Brassband Kampioenschappen. Met Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel werd hij in 2009 en 2013 wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast is Ivan dirigent van Harmonie st. Michaël van Thorn.

Ook buiten de HaFaBra wereld is Ivan Meylemans volop actief. Zo is hij momenteel chef dirigent bij het Zeeuws Orkest en is hij als gast dirigent actief bij o.a. de Danish National Opera en bij de symfonie orkesten van Dortmund, Zagreb, Straatsburg, Taipei en Seoul. Ivan is als docent directie verbonden aan de LUCA School of Arts in Leuven en was tussen 1994 en 2007 solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij dit orkest is hij onder meer in 2013 teruggekeerd als gast dirigent tijdens een optreden met DJ Armin Van Buuren op Koningsdag. Ook dirigeert hij regelmatig de kopersectie van dit orkest: RCO Brass.

Dirigenten Galerij Ivan Meylemans - 20150916000932.jpg

 

 


Robbert Vos
(assistant conductor)

Robbert startte zijn muzikale carrière bij Fanfare Hartog Oss als bugel speler, stapte op 11-jarige leeftijd over naar de euphonium. In 2004 begon hij zijn studie euphonium bij Piet Joris aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar volgde hij de richtingen solospel, docerend musicus en kamermuziek. Tegelijkertijd studeerde hij daar HaFaBra directie bij Hardy Mertens. Robbert slaagde cum laude voor beide opleidingen. In 2008 startte hij zijn studie voor zijn master HaFaBra-directie bij Danny Oosterman. Hij volgde daar ook lessen op euphonium (bij Bernard Beniers) en trombone (bij Albert Zuiderduin).

Sinds 2014 maakt Robbert deel uit van de euphoniumsectie van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als euphoniumsolist en docent is hij een graag geziene gast in zowel binnen- als buitenland.

Op zijn 17e startte Robbert met het dirigeren van orkesten. Hij is dirigent van Koninklijke Harmonie Phileutonia uit Eindhoven. Met Brass Band Schoonhoven B werd hij in 2013 en 2015 Nederlands Kampioen op het NBK en in 2013 Vice-kampioen op het WMC. Hij was ook betrokken als dirigent bij diverse projectorkesten, zoals het Brabants Fanfare Orkest, het Jeugd Project Orkest en Zomerorkest Nederland. Voor meer informatie: www.robbertvos.com

Portretfoto BBS-A Robbert Vos - 20150918093402.jpg

 

BBS Bericht

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste en belangrijkste nieuws over Brass Band Schoonhoven? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar pr@brassbandschoonhoven.nl met in de onderwerpregel de tekst: BBS Bericht. Zorgt u er dan wel voor dat bovenstaand e-mailadres wordt opgenomen in de lijst met veilige afzenders in uw e-mailprogramma, dan kan onze post niet in uw spam map verdwijnen.


Partners Brass Band Schoonhoven